Vi bruger Cookies!     

         
 X     
TERAPI HESTE

SELVUDVIKLING - PSYKOTERAPI - BEHANDLING


HESTEVELFÆRD

 

At udøve hestevelfærd - kan tage udgangspunkt i den danske dyreværns lov. Man bør dog se kritisk på formuleringen af mindstekrav og den mulighed der konstant ligger for en egen fortolkning!

Velfærd for heste bør udspringe fra konkrete velfærdsprincipper, hvilket betyder stillingtagen. Ikke kun til holdninger, men også konsekvenser. Konsekvenser for dyret, naturen og mennesket.

Hos StaldPlus har vi erkendt at vi kan kun udøve hestevlfærd hvis vi selv ønsker det. Vi kan kun udøve hestevelfærd hvis vi har en god nok viden. Vi kan kun udøve hestevelfærd - hvis vi konstant stille kritiske spørgsmål tgil os selv. Spørgsmål der formuleres ud fra hestens natgurlige oprindelse, udvikling og behov.

Hestevelfærd drejer sig ikke om at opfylde minimumskrav - velfærd for heste drejer sig om at konstant se på sig selv - på mennesket og dets handlinger - med kritiske øjne.

Et sted at starte - er at være åben for at det vi altid har gjort er så indgroet i vores tanke og handlemønster at vi tror det er det rette.

Med til at diskutere hestevelfærd hører bl.a - hvorfor så mange ryttere stadig sværger til at putte metal i getsens mund - til trods for at forskning og erfaringer verden over viser og beviser at det skader hesten psykisk og fysisk?

Svaret lige lige for. . .

--

Næste spørgsmål handler om metal under hestens hove, en sko der videnskabeligt og erfaringsmæssigt beviser at skabe problemer ikke kun for hestens hove, og knogler men hele stofskiftesystemet - så hvorfor lægger man stadig jern under hestens hov?

Svaret ligger lige for. . .

--

Men ingen af disse svar er behagelige for hesteejeren der stadig bruger metalbid i hestens mund og jern sko under dens hove !!! 

--- Undervisning og rådgivning vedr. hestevelfærd som seminar, og foredrag

 

se mere på www.staldplus.dk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Besøg  
011931